Orthomoleculaire geneeskunde

De term ‘orthomoleculair’ werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor Linus Pauling. Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond. “Moleculair” is een ander woord voor “molecuul”. Dus orthomoleculaire geneeskunde betekent geneeskunde met goede moleculen, genezing met behulp van natuurlijke stoffen.

Bij orthomoleculaire geneeskunde zijn we ervan overtuigd dat voeding de basis is van gezondheid.

Doordat onze wereld is veranderd en daarmee ook onze productieprocessen van voeding, kunnen er tekorten in het lichaam ontstaan. Het lichaam heeft essentiële (noodzakelijke) vitamines, mineralen en vetzuren nodig om te kunnen functioneren. Sommige kan het lichaam zelf aanmaken maar andere zullen door middel van voeding moeten worden aangeleverd. Daarnaast is het noodzakelijk dat alles in het lichaam optimaal werkt en aanwezig is om de mineralen, vitamines en vetzuren te kunnen opnemen.

Een bekend voorbeeld van een tekort is scheurbuik door vitamine c gebrek. Nu komt scheurbuik bijna niet meer voor maar vitamine C is heel belangrijk voor de productie van collageen. Collageen regelt onder andere de elasticiteit van de bloedvaten. Als uw vitamine C te laag is krijgt u last van bijvoorbeeld bloedend tandvlees en bloedvaatjes die makkelijk kapot gaan. Dit komt nog wel vaak voor.

Bepaalde levensstijlen (bijvoorbeeld stress), voedingspatronen (veel uit een pakje) of slechte gewoontes (bijvoorbeeld roken) hebben veel invloed op de opname en verwerking van voedsel. De vraag is dus of uw lichaam wel alles op kan nemen opnemen uit uw voeding?

Bij orthomoleculaire geneeskunde werken we met supplementen om belangrijke tekorten aan te vullen en het lichaam weer optimaal te kunnen laten functioneren.

Annemieke ten Tije
Therapeute

Maak vandaag nog een afspraak

Actual Health

  • Annemieke ten Tije
  • Teugenaarsstraat 95
  • 5348 JC Oss
  • 06 23 789 260
  • actualhealth@outlook.com

Copyright © 2018 Actual Health  — Alle rechten voorbehouden